Att veta vad man vill

Medans jag sitter här och väntar på att mitt nagellack ska torka så tänkte jag att jag kunde skriva av mig lite här.
 
Idag var SYV på besök på vår lotstid och talade om högskolor, meritpoäng, och ditten o datten. Jag bara kände hur det på något sätt började skava inom mig. Jag har alltid trott att jag vetat vad jag velat göra efter skolan. Men nu vet jag ärligt talat inte längre. Jag har länge velat dansa vidare och arbeta, helst, inom musikalbranschen. Men jag har kommit till insikt att det kanske finns... ett annat levnadsöde ämnat för mig. Om ni förstår hur jag menar? Jag vill på något sätt ta vara på dansen, för jag älskar det så mycket. men samtidigt så får jag försöka se det ur ett yrkesperspektiv. Den hårda konkurransen om att alltid vara bäst, mest vältränad, alltid prestera på topp.. Passar den livsstilen mig? Jag får lätt ångest och mår dåligt när saker känns alldeles för överväldigande och pressande.
Ska jag dansa på heltid så, då måste jag dansa på heltid. Prestera. Träna. Lyckas.
 
Samtidigt så låter det inte helt fel, i och med att jag älskar träning så mycket. Jag skulle aldrig någonsin palla med ett alldeles för stillasittande jobb - jag har för mycket myror i benen för det!
 
Jag älskar att styla människor och att sminka. Att få lyfta fram och framhäva fina ögon och drag hos någon som aldrig upplevt det förut, är en härlig känsla! Att ge någon den där lilla extra kicken av självförtroende. Det är därför jag hade kunnat tänka mig att arbeta med något inom styling/egenvård... (?).
Samtidigt så älskar jag att träna och pusha någon annan (alltså, inte bossa haha, utan att jag själv är med), och få se att jag åstadkommit någon annans lycka. Typ... om ni förstår hur jag menar?
 
ÖÖÖHHHH, en massa babbel och struntprat. Jag vet inte vad jag vill. Jag vill dansa, resa, sminka, styla, jobba, tjäna, slappa, dega, träna, andas, flytta, stanna, köra, drömma och leva.
 
Klart slut.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag har precis nu till hösten börjat plugga till studie- och yrkesvägledare. Om man inte vet helt hundra vad man vill bli, så får man testa sig fram. Jag var inne på reklambranschen innan jag kom på att jag ville jobba med människor.

Här är ett jättebra test som visar vilken personlighet du har och vilka yrken som passar dig. Testet har stämt på alla jag har gjort det på; mig själv, mina systrar och min kille. http://se.41q.com/

2012-11-16 @ 15:11:30
Postat av: Elin

Tänk på att du är ung; Det du väljer att göra NU behöver inte betyda att du måste göra det hela livet. Det är så värt att testa på olika saker, kanske hoppa på någon utbildning bara för att. Livet är för kort för att spenderas på ett jobb där man inte trivs. Och ingen förväntar sig att du ska veta vad du vill göra med ditt liv när du tar studenten, det kravet är svårt att uppnå. Mitt tips är att VÅGA. Våga testa, våga chansa.

Av det du berättar så kanske personlig tränare skulle vara något för dig? Även där får du ju locka fram det där självförtroendet hos människor (som du beskriver när du sminkar). Inte samma sak som att arbeta med styling/skönhet men ändå: Det skulle nog passa dig bra! Plus att du själv får träna och röra mycket på dig! Kraaaaam

2012-11-16 @ 19:57:47
Postat av: Elin

Finns massa yrken inom branschen med att ta hand om människor. hudterapeut exempelvis tror det hade passat dig :) Kram Föresten Tack för en sjukt fin sminkning du gjorde till mig på min bal :)

2012-11-23 @ 13:19:51
Postat av: lina

Du kan bli privattränare!(PT)
eller kanske makeup-artist ? :)

2012-11-27 @ 23:38:58
Postat av: Anonym

Jag såg att du sålde kläder/skor. Om du inte blev av med allt, kan du inte isf gör en bloppis? :)

2012-12-02 @ 19:07:27
Postat av: M.K

Panik!!? haha nej jag bara skojar. Jag vet att det är svårt med att göra rätt val. Tro mig eller ej så tycker dom flesta att det är rätt tufft och från att ha rutiner+ allt måste till att hoppa till en stor värld där det är DU som ska ta hand om eller rättare sagt förverkliga dina drömmar. Jag själv tog studenten i våras så jag var nog i samma situation som du befinner dig i nu.Man är rädd, förvirrad osv. MEN i 12 år har det alltid varit ett måste att göra det du tycker säkert är mindre rolig. Så mitt tips är att sitta en dag lr nån timme om dagen, fram till studenten.Är du skoltrött? så kanske du ska skita i plugget för du är ung och har hela livet på dig och skulle du trötta på att jobba så kan du alltid börja plugga.Det finns så mkt andra möjligheter, som att resa jorden runt, jobba som au pair då kmr du lära dig en ny kultur samtidig som du tränar språket, lr varför inte testa och prova olika kurser som du kan koppla till din hobby? som sagt det gäller och va modig och ta chansen nu när du äntligen har fått det, våga satsa. Du kan aldrig göra nåt fel men däremot kan du tänka: gör om gör rätt!! lycka till o stressa inte upp dig!

2013-02-26 @ 00:30:52
URL: http://meikam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0