21:02 Brownie cupcakes med maräng frosting




Något som ni kanske inte visste om mig är att jag älskar att baka!
Att stå själv, med musik på högsta volym och baka (oftast cupcakes), är ren terapi för mig. Haha, låter lite löjligt kanske.. men så är det. Nu var det ett tag sedan jag bakade cupcakes sist så när jag ändå tänkte göra det i tisdags, passade jag på att bjuda hem lite vänninor på cupcake-fika!

Jag gjorde brownie-cupcakes. Sedan vill jag ju alltid göra något lite extra så då fyllde jag hälften av cupcakesen (?) med drottningssylt mixat med philadephiaost och vaniljsocker. Jag brukar vanligtvis köra på en frostning med philadephiaost som "grund", men jag bestämde mig för att testa en marängfrosting istället. Det blev mumma!


Brownie-cupcakes:
(jag hittade det här receptet på en bakblogg som jag inte kan hitta någonstaaaans just nu, lägger till det om jag hittar den sen)

Sätt på ugnen på 175 grader.

120 g mörk choklad (jag tog ljus)
113 g osaltat mjukt smör
1 1/5 dl socker
1 tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
3 stora ägg
2 dl vetemjöl

Den här delen kan man göra med en handvisp om man inte har en elvisp eller liknande.
Började med att smälta chokladen, över ett vattenbad, tillsammans med smöret. Låt det svalna en aning. Fortsätt med att tillsätta socker och vaniljsockret under vispning. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Tillsätt vetemjölet.
Fyll formarna och grädda i ugnen på 175 g i c.a 15-20 min.

Fyllning:
100 g philadephiaost (ett halvt paket)
1 dl drottningssylt
2 tsk vaniljsocker
Mixa alla dessa ingredienser och fyll cupcakesen när de är färdiga. Det enda du gör är att skära ut ett lock ur muffinsen, lägger i en klick fyllning och sätter på locket igen.

Maräng frosting:
2 äggvitor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker

Vispa äggvita och socker i en värmetålig skål över sjudande vatten. Vispa tills marängen blivit 65 grader eller tills sockret har löst sig (känn med fingrarna om du vill). Ta av från vattenbadet och fortsätt vispa tills det svalnat och blivit hård maräng. Vispa i vaniljsockret. Tillsätt 2-3 droppar karamellfärg för en fin pastellig frosting! Jag upplevde att frostingen blev bättre efter att den hade fått stå i kylskåpet med plastfolie över, i ungefär en halvtimme.

Kommentarer
Postat av: Din vän Enni

Åh det var gottgott!! Vad fina bilderna blev förresten :D

2012-02-19 @ 23:51:41
URL: http://enniss.blogg.se/
Postat av: Celia

hihi varför just 113 gram?? :)

2012-02-21 @ 16:44:41
Postat av: S P R A L L I C E-fotografi och annat kreativt

Åh, ser gott ut! :D

2012-02-29 @ 21:20:22
URL: http://sprallice.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hej. Älskar din blogg, men ett tips blogga oftare så blir det roligare!

Ville bara säga att jag och min kompis bakade vanliga choklad muffins och gjorde marängtoppingen med strössel på och det smakade toppen!!! Värt ett försök guys!!?

Om du vill se på några bilder på muffinsarna så kolla bloggen vettja!:) kram en stor beundrare ;)

2012-05-16 @ 15:15:33
URL: http://lifeasmanda.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0